EFFEKTIV JOBSØGNING

– i praksis

EFFEKTIV JOBSØGNING – i praksis version er 3. version. I manualen har jeg samlet al min erfaring med, hvordan en jobsøger effektivt søger og får et job. Manualen er let at gå til. En brugsvejledning på 108 sider, der består af 11 trædesten, som trin-for-trin sikrer, at jobsøgeren får bearbejdet alle relevante områder. For at lette arbejdet er manualen fyldt med øvelser, eksempler og metoder.

Manualen udleveres ved alle Job & Karriere forløb.

Manualen EFFEKTIV JOBSØGNING – i praksis giver brugeren forståelse af jobsøgning og karriereplanlægning på et dybere plan

Manualen "EFFEKTIV JOBSØGNING - i praksis"

En lettere vej

Manualen fungerer som et arbejdsværktøj i jobsøgningsprocessen. Vejen til det gode job starter indefra; derfor handler manualens trædesten 1, 2 og 11 om afklaring. Brugeren skal kende sig selv, sine værdier og ønsker for fremtiden.

Dernæst er det vigtigt, at brugeren afdækker, hvad denne kan i praksis. Det er den viden, der skal anvendes i CV, ansøgning og til en jobsamtale. Trædesten 3 og 4 hjælper med at udlede kompetencer og opnåede succeshistorier.

Næste fase handler om at præcisere målet; udlede viden om, hvad brugeren går efter og hvorfor. I trædesten 5 arbejdes der i dybden med, hvad der motiverer brugeren, og hvilke krav denne har til den virksomhed, brugeren skal arbejde for.

Når brugeren har afdækket, hvem denne er, hvor denne vil hen, og hvad denne kan, skal den viden præsenteres overbevisende.

Det er en velformuleret og veldokumenteret ansøgning og CV, der får brugeren i ”JA-tak bunken” og til jobsamtale. Til samtalen skal brugeren udstråle engagement og gåpåmod.

I trædesten 6 til 10 får brugeren et indblik i, hvad der virker, når der skrives ansøgning, hvordan netværk plejes og jobsamtaler gennemføres overbevisende.

Første version af manualen er udarbejdet i 2012 af Konni Strandskatt.

Denne 3.version er fra 2018. Manualen er redigeret og illustreret af Petra de Place Bak, Bachelor i kommunikation fra Danmarks Medie og Journalisthøjskole.

Manualen findes også i en engelsk version.

Manualen udleveres uden merpris, når forløbet påbegyndes.